Elektrotechnische bekabeling in de retail

Wat speelt er bij in de winkelketens bij retailorganisaties?

Voor retail is het belangrijk dat er een stabiel wifi netwerk aanwezig is, ook in de retail verandert er qua techniek een heleboel. de scanner, kassasystemen en pinautomaten worden telkens meer door middel van wifi ontsloten.

Waarom is elektra en datanetwerk bekabeling zo belangrijk, wat zijn de afhankelijkheden?

Een goed datanetwerk en stroomvoorzieningen zijn cruciaal in de retail, zowel voor de veiligheid, de kassasystemen, digitale prijskaartjes) maar ook voor de bereikbaarheid en reclamedoeleinden. Maar uiteraard ook de juiste verlichting die de producten uitlichten of juist de noodverlichting mocht de stroom uitvallen om het winkelend publiek veilig naar de uitgang te begeleiden. Een goed en dekkend bedraad en draadloos (WiFi netwerk) is dan ook onmisbaar voor retailorganisaties.
Wat maakt deze omgevingen zo complex?

Er word in deze omgevingen veel van ons verwacht, wij moeten tijdens openingstijden onze werkzaamheden uitvoeren en we moeten dus voorzichtig om de persoonleden en klanten heen werken. Hierbij staat ieders veiligheid voorop. ook zijn winkelpanden vaak behoorlijk hoog en maken wij gebruik van steigers. deze steigers zijn makkelijk verrijdbaar en extreem smal, hier kunnen wij veilig werken en veroorzaken we ook weinig overlast aan de winkelbezoekers. aan elk winkel concept passen we ons aan qua installatie, denk hierbij tot een strak winkelpand dan zorgen wij dat de bekabeling niet opvalt in de winkel. is de winkel juist industrieel dan maken we er in overleg met de eindklant een passende zichtbare installatie van.

Wat is de ervaring van TW-Solutions met retail klanten?

In de retail moet je erg flexibel zijn. Denk hierbij aan openingstijden en sluitingstijden van de winkels. ook is in de retail geen winkel hetzelfde vandaar dat we altijd vindingrijk en voorbereid moeten zijn. En om heel eerlijk te zijn is planning soms ook een uitdaging want ook al garanderen en reserveren wij projectdata al in de offerte fase; vaak worden de offertes niet tijdig getekend, maar de opleverdata moeten meestal toch vanuit de klant wel worden gehaald. Dit kan soms lastig zijn maar tot nu hebben we dit altijd met succes kunnen doen.

Wat voor projecten voert TW-Solutions uit?

Wij voeren elk project binnen de retail uit die je maar kan bedenken. van nieuwe lichtlijnen, bekabeling/installatie/montage van WiFi access points, goottrace, plaatsing/opschonen/onderhoud patchkasten tot aan nieuwe internetbekabeling aan toe.

Grootste succesverhaal?

In 2020 hebben we de Kwantum mogen voorzien van Wifi en wifi bekabeling. Ondanks de tijdelijke sluitingen van de winkels dankzij covid-19 hebben we onze doelstelling behaald en alle 113 Kwantum vestigingen in Nederland en België binnen drie maanden gereed opgeleverd.

Met wie (functietitels) schakel je binnen de retail organisaties?

Voor elektra onderhoud en elektra gerelateerde projecten schakelen we met name met de facilitair managers en voor IT en datanetwerk gerelateerde werkzaamheden schakelen we met IT managers en facilitair managers.

Waarom leveren retail organisaties zo een diversiteit aan werkzaamheden op?

Elke winkel is anders en ook elk winkel pand is anders. De ene winkel is een grootwaren huis en de ander is weer een tijdelijk pop-up store. overal moet de juiste verlichting worden aangeboden en ook de bekabeling voor het internet is cruciaal voor de doorloopsnelheid van de afwikkeling van de bestellingen of winkelend publiek. Daarnaast zien we dat steeds meer winkels overstappen naar wireless/draadloos omgevingen waardoor WiFi een steeds grotere rol gaat spelen voor o.a. kassa’s, tablets, pinautomaten en tablets/telefoons voor het personeel en winkelend publiek. Het komt dan ook steeds vaker voor dat er besloten word om in alle winkels van de betreffende keten een volledig draadloos netwerk aan te leggen.

Maak een afspraak en wij komen langs bij u op locatie

    Wij garanderen het volgende

    • Wij komen kosteloos langs voor een kennismaking en inventarisatie bij u op locatie
    • U ontvangt een offerte met gegarandeerde start en opleverdata
    • Fixed prijs zonder kleine lettertjes, dus geen verrassingen achteraf
    • Uw netwerk word gecertificeerd opgeleverd