Elektrische bekabeling voor zorgdomotica leveranciers

Wat speelt er bij een zorgdomotica leverancier?

Een zorgdomotica leverancier is voor de bekabeling en de plaatsing van de zorgdomotica meestal afhankelijk van de huisinstallateur van de zorginstelling of een door de zorginstelling zelf ingeschakelde installateur. Omdat het uiteraard key is dat alles correct is bekabeld en gemonteerd, lopen zorgdomotica leveranciers hier vaak tegenaan. Tijdens de implementatie blijkt dan dat de elektrotechnische bekabeling niet correct is uitgevoerd en/of de zorgdomotica niet correct is gemonteerd. Naast vertraging betekent dit ook automatisch extra kosten voor de klant. We zien dan ook steeds vaker dat zowel de zorgdomotica leverancier als de zorginstelling zelf een totaaloplossing prefereert waarin zowel de zorgdomotica m.b.t de zorgprocessen en de hard- en software zelf als wel de installatie/bekabeling en montage van de zorgdomotica 1 project word aangeboden en de SPOC rol en verantwoordelijkheid volledig bij de zorgdomotica leverancier ligt.

Waarom is de bekabeling en montage van zorgdomotica zo belangrijk?

Zonder een goede installatie/bekabeling/montage door middel van primaire en secundaire stroomvoorzieningen en het benodigde datanetwerk werkt de zorgdomotica niet goed. Met betrekking tot de vraag waarom de bekabeling en montage van domotica in de zorg zo belangrijk is, ligt het antwoord dan ook in wat zorgdomotica doet. Zorgdomotica is een breed begrip en omvat o.a. innovaties m.b.t alarmering, zorgverlening en woning gebonden technologische toepassingen. Zorgdomotica zorgt direct en indirect voor het verhogen van levenstandaarden van de cliënten, het verhogen en monitoren van de zorg aan de cliënten, alarmeringen en het ontzorgen van zorgpersoneel. Zorgdomotica is dan ook onmisbaar voor de zorg en omdat er letterlijk levens van afhangen mag hier simpelweg niets maar dan ook echt niets mis mee gaan.

Waarom partneren zorgdomotica leveranciers met TW Solutions?

Robotica en domotica in de zorg moet meestal bekabeld worden opgehangen. Uit ervaring weten dat het aanschaffen van een totaaloplossing (dus inclusief bekabeling en montage van de zorgdomotica) zorgt voor een vloeiend implementatie proces en dat vingerwijzen van partner naar partner wanneer het niet optimaal blijkt te functioneren dan ook niet meer bestaat.

Zorgdomotica specialisten hebben veelal niet de tijd of de expertise om de benodigde bekabeling bij hun zorgklanten te voorzien. In het partnership met zorgdomotica leveranciers zorgen de diensten van TW Solutions ervoor de zij wel een totaaloplossing aan de klant kunnen aanbieden maar dat zij zich zelf kunnen blijven focussen op hun corebusiness, namelijk de zorgdomotica zelf. Een dergelijk partnership met een elektrotechnisch installateur in de rol van onderaannemer werkt echter alleen als de installateur ook daadwerkelijk veel kennis en ervaring heeft met zorgdomotica. Vanwege de jarenlange ondersteuning en samenwerking met zorgdomotica leveranciers kunnen wij oprecht zeggen dat wij een echte partner zijn en vaak aan 1 woord genoeg hebben om de gewenste werkzaamheden netjes, snel en optimaal voor zorgdomotica leveranciers uit te kunnen voeren. Maar de belangrijkste reden dat veel zorgdomotica leveranciers TW Solutions als de preferred partner zijn gaan zien is dat er door de keuze voor 1 totaal installateur maar 1 onbekende monteur op de kamers van de bewoners hoeft te komen. Daarnaast dragen al onze monteurs shirtjes met rugnummers en namen zodat de oudere/invalide/demente bewoners ons niet alleen direct herkennen maar ze ook kunnen aangeven wie er bij hen op de kamer was, indien er bepaalde zaken niet of juist heel prettig zijn verlopen. Zo streven wij constant naar hoge kwaliteit en klant/bewoners tevredenheid.

Wat is jullie ervaring met zorgdomotica leveranciers?

Zorginstellingen kunnen niet meer zonder zorgdomotica wat inherent betekent dat zorgdomotica leveranciers het heel erg druk hebben. Er is dan ook veel behoefte aan een echt partnership met een ervaren specialist op het gebied van elektrotechnische installaties voor zorgdomotica leveranciers en voor de montage van de zorgdomotica. Onze ervaring met zorgdomotica leveranciers is dan ook dat ze het heel fijn vinden dat de kennis en ervaring van de door hen aangeboden oplossingen bij ons al in huis is en dat ze met de partnership met TW Solutions garandeert dat alles snel naar behoren werkt.

Zo denken wij vaak mee met de route van de bekabeling en hoe deze gemonteerd wordt  op een zo min mogelijk zichtbare manier.

Wat voor zorgdomotica projecten voert TW Solutions uit?

Namens en voor vele zorgdomotica leveranciers voeren wij bij zorginstellingen het totaalplaatje uit met betrekking tot installatie, aansluiten en monteren van de zorgdomotica. Maar denk ook aan het compleet maken van een nieuw netwerk door middel van vaste werkplekken voor werknemers en het geheel dekkend maken van de WiFi omgeving. Het inrichten van de patchkasten door middel van stroom, ups’en, switches en bekabeling en diverse scheidingen in patchkabel doormiddel van elke partij van zijn eigen kleur te voorzien (WiFi, lan, zorgdomotica, telefonie enz) maar ook het koppelen van patchkasten door middel van glasvezelringen.

Grootste succesverhaal?

Dit is eigenlijk niet te zeggen want elke oplevering in een zorginstelling vinden wij een succes. De nieuwe zorgdomotica omgevingen die we namens de zorgdomotica leveranciers hebben gecreëerd neemt zoveel druk en extra zorg weg bij de zorgmedewerkers; zij worden ontlast door bijvoorbeeld de smart sensoren en ook de snelheid van zorgmeldingen ligt veel hoger. En het beste is nog wel de terugkoppeling van de bewoners met betrekking tot de levenstandaard. Dat wij hier aan meewerken geeft ons echt een heel goed gevoel.

Kan het soms hectisch zijn?

Het is bijna altijd hectisch, de oude zorgdomotica is bijna altijd aan zijn eind van zijn latijn. Het oude systeem moet dus altijd zo snel mogelijk vervangen worden. We werken dan ook altijd parallel aan het oude systeem. Daarnaast is er voor de nieuwe sensoren ook bijna altijd nieuwe bekabeling nodig omdat de oude bekabeling niet meer volstaat qua snelheid en veiligheid en/of niet op de juiste plekken is aangelegd.

De hectiek ervaren we ook op de werkvloer want op bijvoorbeeld gesloten afdelingen lopen verwarde/demente ouderen en/of sterk invalide bewoners rond die voor ons maar ook voor zichzelf een gevaar kunnen zijn. Denk hierbij aan ontvreemden van materiaal en/of gereedschap maar ook aan agressiviteit (dit hebben we helaas wel eens moeten meemaken). We moeten dan ook zeer professioneel en in samenspraak met de zorg met de bewoners omgaan. Maar ook het omgaan met de persoonlijke eigendommen is zeer belangrijk. Zo zullen wij soms persoonlijke eigendommen moeten verplaatsen om de werkzaamheden uit te voeren, hierbij moeten wij in sommige gevallen zelfs foto’s maken van hoe alles lag om te borgen dat we het exact zo ook weer terugleggen om te voorkomen dat bewoners verward, gedesoriënteerd of zelfs agressief raken.

Met wie (functietitels) schakel je binnen een zorgdomotica leverancier?

Dit zijn voornamelijk de projectmanagers, de service managers, de accountmanagers en de directie van de zorgdomotica leveranciers.

Maak een afspraak en wij komen langs bij u op locatie

    Wij garanderen het volgende

    • Wij komen kosteloos langs voor een kennismaking en inventarisatie bij u op locatie
    • U ontvangt een offerte met gegarandeerde start en opleverdata
    • Fixed prijs zonder kleine lettertjes, dus geen verrassingen achteraf
    • Uw netwerk word gecertificeerd opgeleverd