Elektrotechnische bekabeling in de industrie en productie

Wat speelt er bij bij industrie en productie organisaties?

Veiligheid en werksnelheid zijn key om partij te blijven bieden in een concurrerende markt. We zien dan ook dat veel industrie en productie organisaties, na lang stilstaan, nu toch gaan investeren en een grote stap willen zetten met betrekking tot digitalisatie en het innoveren van de bedrijfsprocessen. Van legacy applicaties en oplossingen word stapsgewijs afscheid genomen. Dit betekend automatisch dat er een optimalisatie slag gemaakt worden m.b.t de huidige inrichting van de elektra en het datanetwerk. Beschikbaarheid en continuïteit zijn hierin altijd key want productie processen kunnen uiteraard niet stil komen te liggen. richting digitalisatie Het up to date blijven. bij de meeste industrie en productie organisaties worden 24 uur per dag gewerkt. Een aantal voorbeelden van projecten die we steeds meer zien zijn bijvoorbeeld de gang naar een orderpicking omgeving door robots die via WiFi worden aangestuurd, scanners die van bedraad naar draadloze gaan etc etc. Ook heb je bij productie en industrie organisatie vrijwel altijd te maken met 2 omgevingen, namelijk productie en KA en draaien deze meestal 24×7 door. Doordat de elektra en datanetwerken vaak non-stop belast worden moeten deze dus met zorg regelmatig gecontroleerd worden en is periodiek onderhoud cruciaal.

Waarom is elektra en datanetwerk bekabeling zo belangrijk en wat zijn de afhankelijkheden?

Elektra en de datanetwerken zijn in deze sector erg belangrijk want vanwege de veelal doorgevoerde automatisering, digitalisering en de vaak gekozen stap naar WiFi only, is het productie proces met de bijbehorende machines, scanners, robots, werkstations en lopende banden volledig afhankelijk van stroom en (draadloos) internet, elke verstoring is er simpelweg één teveel want een vertraging in het productieproces kost veel geld.

Wat maakt deze omgevingen zo complex?

De productie mag nooit onderbroken worden en de kans op verstoringen moeten dus tot een minimum beperkt worden en als deze onverhoopt toch plaatsvinden dan moeten deze asap worden verholpen. Dit geld zowel voor de productie als de KA omgeving. Wat productie omgevingen vaak ook erg complex maakt is de wens naar een draadloos aangedreven productie proces met bijvoorbeeld scanners en robots. Dit omdat de meeste productie omgevingen vol staan met machines, stellages, opslag en materialen die dienen als verstoringsbron voor de (WiFI) draadloze omgevingen. Juist in het geval dat de klant een eigen WiFi partner/leverancier is communicatie en de SPOC rol vanuit TW-Solutions erg belangrijk. Aan de hand van de rapportages van de (Predictive-) Wifi site surveys en onze advisering omtrent de voorkeurs plekken doe wij constant aanbevelingen, leggen wij de volledige bekabeling aan en monteren/plaatsen de access points. Naast maar ook mede door de afhankelijkheid van draadloos omgevingen is de complexiteit in deze is dat er 24 per dag productie wordt gedraaid, hierbij moeten we dus zeer gestructureerd aan het werk gaan en alles van te voren tot in de de puntjes hebben voorbereid, ook is er altijd een backup plan nodig mocht er toch onverhoopt iets verkeerd gaan.

Wat is jullie ervaring met organisaties uit de industrie/productie?

De ervaring met productie/industrie omgevingen is binnen onze organisatie erg breed te noemen. Een mooi voorbeeld hiervan is dat zelfs ik (Tim Wienema) als algemeen directeur van TW-Solutions persoonlijk meerdere jaren voor Johma Salades de bekabelingen/aansluitingen/voedingen, (WiFi) access points, scanners en voedsel machines/inpakmachine heb geïnstalleerd en monteert. En we weten dan ook geen als geen ander hoe om te gaan met productie-specifieke omgevingen waar we contant rekening moeten houden met de omgeving, denk hierbij aan heftruck, hoogtes plafonds en natuurlijk ook draaiende of bewegende machines.

Wat voor projecten voert TW-Solutions uit?

De projecten binnen de industrie / productie organisaties die wij uitvoeren is heel breed, van bekabeling voor, stroom, verlichting, beveiliging en brandmeld tot aan onderhoud en levering/bekabeling/installatie/montage van datanetwerken, patchkasten, Ups’en, (brandwerend) dichtmaken van doorvoeren tot aan werkzaamheden met betrekking tot de meterkast.

Met wie (functietitels) schakel je binnen de industrie/productie organisaties?

Meestal is hier een schikte scheiding waar IT verantwoordelijk is voor alle datanetwerken en de productie verantwoordelijke voor elektra.

Maak een afspraak en wij komen langs bij u op locatie

    Wij garanderen het volgende

    • Wij komen kosteloos langs voor een kennismaking en inventarisatie bij u op locatie
    • U ontvangt een offerte met gegarandeerde start en opleverdata
    • Fixed prijs zonder kleine lettertjes, dus geen verrassingen achteraf
    • Uw netwerk word gecertificeerd opgeleverd