Elektrische bekabeling voor scholen

Wat speelt er bij scholen en meer specifiek bij het middelbaar onderwijs?

Bij scholen gaat de techniek soms nog harder vooruit dan in welke andere organisatie dan ook. Steeds meer wordt er gebruik gemaakt van iPad en computer i.p.v. schoolboeken. Ook zijn er heel veel internet gebruikers tegelijk op de WiFi, hierdoor is het dus van groot belang om ze van voldoende capaciteit en snelheid te voorzien.

Waarom is elektra en datanetwerk bekabeling zo belangrijk, wat zijn de afhankelijkheden?

De gemiddelde technologie die nu in een klaslokaal aanwezig is, zou 10 jaar geleden de volledige technologie van een gehele school kunnen zijn. Doordat de school in zijn geheel, maar meer specifiek de klaslokalen, met steeds meer technologie zijn voorzien is de afhankelijkheid van deze technologieën ook steeds groter geworden en kunnen soms lessen en/of examens simpelweg niet doorgaan als de technologie het laat weten. Daarnaast is er binnen scholen een enorme druk ontstaan op het WiFi netwerk. Dit niet alleen door de bij het lesgeven zo belangrijke apparatuur die meer en meer afhankelijk is van WiFi maar ook de leerlingen maken gebruik van het zakelijk WiFi netwerk. Dit betekent een enorme load op het netwerk in combinatie met een enorme diversiteit aan devices met alle problematiek van dien. Daarnaast moeten de vele printers, tv schermen, beamers en andere apparatuur storing loos werken.

Wat maakt deze omgevingen zo complex?

De vraag die bij leraren, IT en directie meer en meer speelt is; kan de les nog wel doorgaan als er een elektrotechnische verstoring is? In vaak verouderde omgeving moeten wij dan ook de elektrotechnische elektra en datanetwerk voorzieningen aanleggen waarbij het budget het vaak niet toelaat om alles zo maar even te vervangen. Daarnaast zien we naast oude en monumentale panden ook meer en meer nieuwbouw.

Wat is de ervaring van TW Solutions met scholen?

Op scholen werken in de vakantie is uiteraard ideaal maar natuurlijk is dit niet altijd het geval. Als er tijdens lestijden gewerkt moet worden, is het heel veel rekening houden met de omgeving en lesroosters, hierbij zijn vaak heel veel wachturen en kunnen we dus geen productie verrichten.

Wat voor projecten voert TW Solutions uit?

Op scholen zijn de door ons uitgevoerde werkzaamheden zeer divers en gaat van onderhoud en projecten met: elektra, bedraden en draadloze datanetwerken, verlichting, brandmeldinstallaties, meterkasten, patchkasten, keuringen installatie tot aan het brandwerend dichten van doorvoeren.

Grootste succesverhaal?

Voor een middelbare school hebben we in een periode van 1 week 8 scholen moeten voorzien van de access points voor de gewenste draadloze (WiFi) omgeving. Dit was een project van A tot Z met o.a. (her-)bekabeling, aanpassen patchkasten, montage nieuwe access points en de verplaatsingen van de WiFi punten naar de gewenste nieuwe posities.

Met wie (functietitels) schakel je binnen een onderwijs instelling?

Veelal komen de opdrachten uit IT (datanetwerken en elektra) maar ook uit de facilitaire hoek ontvangen wij aanvragen, al zijn dat dan meestal enkel elektra gerelateerde vraagstukken en/of onderhoud en inspectie verzoeken.

Maak een afspraak en wij komen langs bij u op locatie

    Wij garanderen het volgende

    • Wij komen kosteloos langs voor een kennismaking en inventarisatie bij u op locatie
    • U ontvangt een offerte met gegarandeerde start en opleverdata
    • Fixed prijs zonder kleine lettertjes, dus geen verrassingen achteraf
    • Uw netwerk word gecertificeerd opgeleverd